Asociatia Inima Copiilor – Spitalul Marie-Curie


Asociatia „Inima copiilor”, este o asociatie non-guvernamentala si non-profit constituita in ianuarie 2006. Din august 2006 Asociatia „Inima copiilor” reprezinta oficial in Romania organizatia de interes umanitar international „The Heart of Children”, Italia, condusa de Dr. Vittorio Vanini, iar din iulie 2008 ea este afiliata la Alianta Nationala de Boli Rare.

Scopul este acela de a ajuta copii in suferinta, si anume pe cei cu malformatii cardiace congenitale.

Existenta asociatiei este motivata de o reala si grava problema: in Romania exista un insemnat numar de copii care sufera de grave afectiuni cardiace congenitale.

Cum majoritatea celor ce se nasc cu aceste suferinte trebuie operati, activitatea asociatiei are drept tinta dezvoltarea cardiologiei si cardiochirurgiei pediatrice in Romania, domeniu care sufera de toate deficientele unui debut.

Asociatia „Inima copiilor” vine atat in ajutorul copiilor ce se nasc cu malformatii cardiace congenitale cat si al familiilor acestora. Inimile afectate de boala ale copiilor zdrobesc inimile parintilor care la aflarea diagnosticului se simt aruncati intr-un abis ce pare fara iesire. Pentru ei exista insa sperante si solutii de moment prin interventiile chirurgicale care se pot face atat in tara cat si in strainatate.

Dar in Romania de astazi, pentru ajutorarea tuturor celor afectati, ar trebui sa existe cel putin 3-4 centre de cardiochirurgie pediatrica cu dotari la standarde europene si cu personal specializat in domeniu, optiune care se poate concretiza numai prin existenta unui program national in domeniu, prin finantari considerabile si prin dedicatie profesionala.



Lasă un comentariu