Cablograme


 • 11.04.20xx; Partidul din urbea X catre Sediul Central al Partidului:

Stimati conducatori, va aducem la cunostinta hotararea Adunarii Generale „Locale” a partidului din urbea X de a lua masuri pro-active de comunicare in cadrul cetatenilor urbei. Astfel Adunarea a hotarat instalarea unui punct de colectare a scrisorilor adresate de cetateni, partidului. Acest punct de colectare va lua numele de: „casuta postala” si va consta in instalarea unei casute postale in fata sediului partidului.

 • 12.04.20xx; Coana Chiva catre Tanti Jeni, in fata blocului:

– Vazusi bre inovatiunea din fata sediului neputinciosilor?
– ?!?
– Casuta postala, si-au montat infamii in fata sediului de partid o casuta postala, cica sa le adreseze populatiunea scrisorii, sugestii si laude … cioflingarii dracului.
– Hai ca asta-i buna, si acu` ce, suntem obligati sa le dedicam si ode nenorocitilor? E mai rau ca pe vremea impuscatului, tu!
– Nu bre, n-ai inteles scrii decat daca vrei, da` ce-ti inchpui mata ca scap eu ocaziunea de a-i infiera pe ciofligarii dracului. De nu ti-i fac cu ou si cu otet de nu ma uita toata viata. Ii laud de cum arata minunata urbe si cum ne mananca caini si gaia pe strazi, ca daca nu te omoara cainii sigur te aduce la groapa tot nisipu` inhalat din aer, cred ca avem plamani mai negrii ca minerii.
– Hai ca-mi place sa sti. Eu ma apuc si-i scriu de amor primarelui, doar doar l-o afla nevasta si-i freaca ridichea de-l lasa fara „obiectu` muncii”. Auzi da` daca ne da la judecata pentru acuzatiuni calomnioase.
– Pai nu le semnam tu, sau daca le semnam le dam anonime.
– Asta-mi place sa sti. Ptiu, hai ca ma pui pe compus, ne vedem deseara, le depunem la intuneric sa nu ne dibuie mişeii.

 • 12.04.20xx; La ceas de seara Coana Chiva catre tanti Jeni:

– Ptiu beleaua tu, uite cati s-au adunat cu scrisorele-n mana, nu ne mai dibuie mişeii nici cu slujbe.
– Da tu, da` uite ca iara stam la coada si deja mie mi s-a cam luat dupa ce am stat toata dimineata in picioare la promotia de la supermarket.

 • 13.04.20xx; Partidul din urbea X catre Sediul Central al Partidului:

Stimati conducatori, va aducem la cunostinta ca initiativa noastra de sporire a comunicatiunii in cadrul urbei a beneficiat de un mare „suptces” (greseala de tipar, probabil), la sediul partidului s-au adunat sute de epistole. Va tinem la curent si cu alte detalii dupa ce purcedem la citirea sus mentionatelor epistole.

 • 13.04.20xx; Sediul Central al Partidului catre Partidul din urbea X:

Stimati colegi, inspirati de initiativa dumneavoastra si de succesul acesteia am trimis deja ordin catre toate sediile de partide din toate urbele din tara sa deschida puncte de colectare a corespondentei, cunoscute generic ca „căsuţe postale” (de emotie probabil n-au observat cacofonia). Asteptam impacientati detalii suplimentare in legatura cu continutul epistolelor.

 • 13.04.20xx; Partidul din urbea X catre Sediul Central al Partidului:

Stimati conducatori, momentan nu putem trimite detalii de spre continutul epistolelor „urbane”, continutul acestora fiind prea explicit si nedemn de inaintat catre urechile fine ale domniilor dumneavoastra, prin urmare sugeram rabdare pentru ca banuim ca la mijloc se afla mana adversarilor nostri politici, cetatenii urbei nefiind capabili de asemenea infamie.

 • 16.04.20xx; Sediul Central al Partidului catre Toate sediile de Partidele din subordine:

Stimati colegi, Sediul Central al Partidului indeamna urgent toate sediile din tara sa desfiinteze punctele de colectare a corespondentei, cunoscute sub numele de „căsuţe postale”, continutul acestora fiind clar viciat de catre adversarii nostri politici.

Acest articol a fost publicat în Comportamente deviate, Elucubratii, Pamflet, politica și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Cablograme

 1. Iulia Mihai zice:

  Acum c-am aflat și în cine s-a reîncarnat Caragiale … 😀

  • Sar`na de comparatia frumoasa … oricum influenta conului Iancu e clar prezenta in stilul meu, deh doar furam vecini de urbe, ca doar se nascu la o aruncatura de bat de urbea in care rezidez. 😀

 2. Ptiu să nu te deochi, că ejti talentat! Adică știam, dar iar m-ai surprins plăcut.
  Deci așa cu partidul din UrbeaX, nu le-a mers prea bine Piarul. N-au avut cu cine dom`le, n-au avut cu cine…

 3. Mă gândeam…(da, știu că asta nu se sfărșeste niciodată bine, dar..)

  …ma gândeam la Coana Chiva și Tanti Jeni…blogger material la greu în stimabilele! Când or vedea lumina internetului să te ții!

 4. florin zice:

  Caragiale e mic copil pe langa tine.

  • Multumesc de apreciere, totusi maestrul e maestru si nu cred ca exista comparatie cu conu` Iancu … plus, vezi tu maestrul Caragiale n-a beneficiat de blog ca altfel cine stie, ne rugam de el sa ne dea ping-uri si link exchange ca sa crestem in ZatList >:D

 5. Piperusha zice:

  Da, și în plus, e și răposat. Acum e momentul să te afirmi, Preafericite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s