K thx bye!


Pentru cine nu stie, inca, stau la bloc … inainte desigur eram extrem de mandru de treaba asta, ma laudam ca nu stiu ce e ala cal sau ce inseamna vaca, pentru ca deh pe bloc nu avem grajduri (mai nou le avem in fata blocului, da` asta-i alta treaba). In ultima vreme am inceput sa- mi schimb parerea, nu prea mai e „cul” la bloc, ba a inceput chiar sa devina de porc. Probabil fiind mic nu dadeam prea mare atentie vecinilor, ba chiar apreciam oarecum prezenta lor intr-un sentiment (fals, de altfel) de comunitate. De ceva ani incoace incep sa observ ca respectiva comunitate e bazata in principiu pe un nucleu de oameni lipsiti de ocupatie, a caror singura ocupatie este „ochiul scrutator„.

Par example, venira primavara (cu alaiul ei de flori, bla, bla, bla) cu un adevarat simtamant patriotic si pionieristic grupul de vecini fara ocupatie a procurat instrumente specifice activitatii de gradinarit. Multi probabil va inchipuiti ca urmeaza desigur sa le si foloseasca cu scopul de a infrumuseta imprejurimile. Gresit! Urmeaza de fapt un ritual bine pus la punct in care ei vor analiza si vor dezbate timp de trei-patru ore activitatile ce urmeaza sa le desfasoare. Timp in care vor fi vazuti cu instrumentele muncii si de toti ceilalti vecini de bloc, de strada, de cartier, etzetera. Dupa cele cateva ore de dezbatere „orala” va urma pauza de dejun, dupa care vor fi vazuti iesind din barloguri abia seara, cand urmeaza sa incinga o discutie despre ce zi grea au avut. Gunoiul din fata blocului va fi tot acolo, ala din spate nici nu mai vorbim, si rasadurile de flori sunt in continuare neatinse de cativa ani. In schimb obiectivul lor a fost atins, astfel ei pot de acum pana in toamna sa sublinieze faptul ca au preluat initiativa, insa nu au fost sprijiniti suficient de ceilalti vecini, cei care desigur au ocupatii mult mai triviale ca de exemplu mersul la serviciu pentru asigurarea platii facturilor. De asemeni din cand in cand pot organiza sezatori in care sa-i adune si pe cei care ii compatimesc si ii stimeaza pentru avantul lor comunistic (in sensul de comunitate ma refer) si impreuna pot cu toti sa arunce priviri scrutatoare si pline de repros asupra vecinilor „triviali”.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Comportamente deviate, D`ale mele, frustrari, Pamflet și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la K thx bye!

  1. raul rual zice:

    cunosc actiunea. la noi era altfel. se adunau, cum zici tu, ca la razboi, gata de munca. da daca lipsea unu, munca se amana, cum sa lucreze ei si pt ala? nu conta ca ei erau18, al 19-elea era important. poate ca ala era cu palinca…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s