Tara care nu-si respecta trecutul …


Umblă o vorbă care spune că: „cel ce nu-şi respectă trecutul nu are viitor”! Deşteaptă chestie, nu? Sună ca genu` de lucru pe care oricine şi-ar dori să-l gândească, şi totuşi cu aici în rezervaţie lucrurile nu stau chiar aşa.
Ieri a fost 19 februarie, o sâmbătă obişnuită pentru unii, însă măcar pentru români ar fi trebuit să fie o zi de sărbătoare, o zi specială. Şi nu mă refer specială în sensul de aruncat un mic pe grătar şi îmbătat ca porci până picăm laţi, ci mă refer la o zi de omagiu pentru „părintele sculpturii moderne”.

Da prieteni, ieri 19 februarie s-au împlinit 135 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, şi deşi nu cred că se cerea vre`un tort cu lumânări măcar o mică manifestaţie culturală cred că ar fi putut screme eminenţele cenuşii ce conduc ţara. Însă cu un reprezentant maghiar la ministerul culturii poate lipsa de interes pentru ziua de ieri nu e o surpriză chiar atât de mare.

În altă ordine de idei ţin să-i felicit pe cei de la Google care ştiu să respecte trecutul, de asemeni îi felicit pe toţi cei care şi-au pus avatare cu operele lui Brâncuşi, şi în general pe toţi cei care ieri au reuşit să gândească fie şi pentru câteva secunde: „azi a fost ziua unui mare maestru”.
P.S.: intelectualilor lui Băsescu care se scaldă în bale înalţând ode marelui conducător, ţin să le arăt obrazul (ăla mare şi păros pe care posed la spate), şi să le amintesc că ţelul lor ar trebui să fie cultura, nu propovăduirea cuvântului lui Zeus în cadrul populaţiei 99% maneliste. Cinste lui „împăratului oranjgutan”!

Acest articol a fost publicat în Comportamente deviate, frustrari, manifest, Pamflet și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Tara care nu-si respecta trecutul …

 1. Vania zice:

  Eu l-am omagiat pe Brâncuşi cu un kebap…

 2. Iulia Mihai zice:

  Sărbătorirea zilei lui Brâncuși mi se pare ușor exagerată, având în vedere că nici eu nu-mi sărbătoresc ziua. Apoi, limba evoluează. Compară tu limba de acum 1000 ani, dar compar-o pe aia de acum 100 de ani, să vezi câte diferențe sunt.

  Că lumea e snoabă, asta e altă problemă, și aici îți dau dreptate! 🙂

  • Nu ma refer la sarbatorirea zilei lui Brancusi in cadru de petrecere, ci mai degraba era vorba de organizarea de evenimente culturale dedicate unuia din cei mai importanti oameni pe care tara asta i-a oferit lumii. Tocmai in ideea asta ii trageam la raspundere pe (i)responsabilii din ministerul culturii.

   Ca idee principala, repet: „Cine nu-si respecta trecutul, nu va avea viitor”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s