Dude, where`s my car?


Auzeam zilele trecute la teveu cum se năruie încă unul din visele lui Sorin Oprescu, primarele general al munițipului capital București, astfel după renunțarea la ideea unei autostrăzi suspendate ce urma să fie susținută în levitație de către mici zâne înaripate aflăm acum, cu dezamăgire, ca până și singura idee bună și utilă pe care a avut-o Oprescu va rămâne la stadiul de „ar fi putut fi„.

Știrea suna în felul următor: „Parcarea subterană de la Universitate ar putea rămâne la stadiul de șantier după ce lucrările au fost sistate, momentan, datorită unor descoperiri arheologice.”
Dan Falcan, istoric al Muzeului Municipiului declara: În secolul al XVI-lea, în zona aceea s-a construit Biserica „Sf. Sava”, în cadrul căreia în 1694 Constantin Cantacuzino și Constantin Brâncoveanu au fondat Academia Domnească, „strămoșul” Universității, care a avut sediul acolo până în a doua jumătate a anilor 1800″.

Totuși cel mai interesantă mi s-a părut reacția … Cui altcuiva? Decât a autorităților, fie ele și locale, astfel un reprezentant al primăriei capitalei a avut de declarat, plin de avânt slugarnic, că: „… nimic nu va putea opri realizarea proiectului lansat de Municipalitate.” Urmând ca viitoarele descoperiri să fie, și aici citez: „integrate în structura parcării subterane”.
Acu` eu nu sunt nici specialist în construcții și nici în arheologie ca să-mi dau cu părerea, dar atâta timp cât asta nu-i împiedică pe anumiți funcționărași să-și dea cu presupusul o să-mi arunc și eu la bătaie o opinie. Din câte știu eu zidurile descoperite în situri arheologice nu se îmbină prea bine cu fierul beton existent pe șantierele actuale, asta unu la mană. Doi, deși nu neg că ar fi interesant să-mi pot parca într-o zi mașina la nivelul „Academia Domnească”, totuși nu pot să mă abțin în a observa că mai indicată ar fi dezgroparea totală a zidurilor, și crearea unei piațete ce ar permite vizitarea și admirarea „patrimoniului național strămoșesc„.

Totuși având în vedere ca trăim în țara în care istoria a fost redusă la „Noi suntem urmașii lui Traian, ai lui Traian Băsescu” (citat din filozoafa încă în viață Elena Ceau… adică Băsesc… pardon Nuți Udrea, na ca mi-a ieșit) aștept, astfel, cu nerăbdare ca într-o zi să pot răspunde că: „mi-am lăsat mașina parcată la nivelul doi Academia Domnească în dreptul secției de mate-info sau ce D-zeu se studia pe la 1694.”

Acest articol a fost publicat în D`ale mele, frustrari, manifest, News, Pamflet, Reality și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Dude, where`s my car?

  1. Pingback: Dude, where`s my car? - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Dacic Dracon zice:

    Intr-o zona a Italiei au fost acoperite cu placi groase de sticla si poti merge pe deasupra. Dar nu poti parca 😛

  3. Eh, nu poți parca pe naiba, nu a avut nimeni curajul să încerce da` eu cred că poți. Întreabă doar pe unul din reprezentanții primăriei munițipului București și o să vezi că am dreptate. >:)

  4. Stefan114 zice:

    In Atena „s-au integrat in structura lucrarii” tot felul de ruine descoperite pe cand se construia metroul. Problema e ca noi nu suntem greci. Dar poti sa te consolezi cu faptul ca chiar daca nu avem parcari se ridica masini… Si banii pe care ii vei plati ca sa-ti recuperezi masina pe care ti-ai ridicat-o aia ca altundeva n-ai avut unde sa parchezi vor vi folositi pentru proiecte in folosul comunitatii. Ah, ba nu! Doar 10% din incasari ajung la primarie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s