Băsescu preşedinte! Vivat republica!


Mă uitam în dimineaţa asta la teveu, şi în cele cinci minute cât am apucat să văd şi eu că am cablu` şi că prind multe posturi de ştiri (p.s. mulţumesc Electrica Muntenia pentru a doua zi fără net şi fără curent), în fine în alea cinci minute am apucat să zapez şi eu pe Antena 3 şi pe Realitatea şi văzui cât de sideraţi erau prezentatorii de ştiri matinale că s-au anunţat multe proteste printre bugetari, dar de prestat cu greve nu prestează nimeni, ci toată lumea e la posturi.

Altfel spus bugetarii se dau cu fundu` de pământ că nu le convine cu salariile tăiate, însă aproape toţi preferă să stea la servici decât să rişte alte tăieri salariale pentru zilele de grevă. Acu` nu ştiu, gândirea e logică şi oarecum naturală, şi totuşi nu ar trebui să fie de loc aşa, pentru că ultima dată când m-am uitat, Constituţia (deci legea fundamentală a ţării) încă mai garanta şi dreptul la venituri în urma muncii prestate, şi dreptul la prosperitate, şi mai ales dreptul la grevă. Deci, cu alte cuvinte în „statul de drept” Românica drepturile astea sunt garantate de Constituţie, da` nu stă nimeni să-i oblige pe „guvernanţii lu` peşte” să îţi şi respecte aceste drepturi, deşi din câte ţin eu minte parcă există totuşi o „Curte Europeană a drepturilor omului” (da` să-i lăsăm pe europeni în pace noi, că oricum n-avem noi nici-o treabă cu ei, că ei când erau în criză nouă ne spunea „prezidentili” nostru că la noi criza deja a trecut, şi acu când ei începură să iasă din criză ghiciţi ce, acelaşi „prezindentili” ne anunţă că e nasoală treaba la noi).

În fine ceea ce vreau eu să constat este, primo: în Românica noastră dragă drepturile garantate de Constituţie, şi până la urmă chiar Constituţia în sine, nu pot folosi nimănui decât eventual ca „substituit al hârtiei igienice”. Secundo: anticomunistu` chiar a reuşit să ţină comunişti departe de putere salvându-ne de o noua dictatură ceauşistă. Pentru că deh, trebuie să recunoaşteţi că la ora actuală în Românica chiar nu domneşte o dictatură, şi chiar nu trăim într-un regim de frică. Vorba aia, decât dictatură în care cineva stă în spatele tău şi te ameninţă că înfunzi „puşcăriile” dacă nu prestezi în folosul statului şi al partidului pe salarii decente, mai bine acum când nu te mai ameninţă puşcăriile, ci pur şi simplu ţi se atrage atenţia că dacă nu eşti mulţumit de salariul de doi lei pe care îl primeşti poţi opta oricând să nu mai primeşti nici măcar acel salariu mizer. Deh, doar geme ţara de atâţia şomeri dispuşi oricând să-ţi ia locul.

Aşa că declar din nou cu „emfaza” de rigoare: Vivat Republica! Vivat democraţia! şi mai ales Vivat conducătorul cel viteaz şi iscusit!

Acest articol a fost publicat în frustrari, manifest, Pamflet și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s