Atentie se lucreaza!


Vă tot povestesc eu de ceva vreme cum în minunatul meu colţ de ţărişoară s-a luat hotărârea „dotării” urbei cu un minunat sistem de aprovizionare cu apă. Astfel la aproximativ două mii şi ceva de ani după inventarea apeductelor şi imiplicit a apei „curente” de către romani, un nou municipiu din Românica va beneficia de „evoluţia miraculoasă a tehnologiei” posedând în sfârşit un sistem de aprovizionare cu apă fără program (sperăm noi cu toţi, cu inimile cât puricii).

Acu făcând abstracţie de veşnica poveste cu începerea lucrării în luna noiembrie, deşi fondurile au fost disponibile încă din primăvara anului trecut, practic a trecut o vară întreagă fără începerea lucrărilor, în schimb cum a venit iarna edilii au hotărât că e momentul oportun să spargă asfaltul şi să scoată tot pământul la suprafaţă creând astfel un peisaj mlăştinos, lucru pentru care cu toţi am fost profund recunoscători.

În fine, totuşi, nu despre asta e vorba în postarea de azi ci mai degrabă despre „plăcerile” nebănuite pe care ţi le pot oferii „muncitorii municipalităţii”. Faza e următoarea, treceam azi pe lângă unul din „nenumeroasele” şantiere prezente în peisajul municipal, loc în care evident erau grupaţi toţi muncitorii la sistemul „de irigare” al cetăţenilor urbei, între ei era o discuţie aprinsă despre cum ar trebui plasată lama unuia dintre excavatoare, deci practic toţi muncitorii stăteau adunaţi într-un cerc (unde evident că nu munceau) şi „elucubrau” pe marginea subiectului plasării corecte a „echipamentului din dotare”. Acu` faza cu adevărat „delicioasă” nu e ritmul de melc în care se desfăşoară lucrările, şi nici „sfătuirea” îndelungă a celor implicaţi pentru a face şi cea mai simplă operaţie, nu frate, faza care m-a dat cu adevărat gata a fost următoarea replică a unuia dintre muncitori (presupun că era unul dintre „şefi” atâta timp cât dădea ordine):

„- Mută mă lama aia mai la stânga! (evident, către conducătorul excavatorului mai sus menţionat)
– Băăă! … nu la stânga aia mă, la stânga ailaltă!”

Am încheiat citatul. Eu decât atât îmi permit să adaug: MINUNAT!

Acest articol a fost publicat în D`ale mele, Elucubratii, frustrari, Reality și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Atentie se lucreaza!

 1. brad zice:

  … asa au facut PSD-istii care au trecut la independenti !
  :))))
  COOL !

 2. Pingback: Tweets that mention Atentie se lucreaza! | Frustrat[punct]RO -- Topsy.com

 3. :)) suna mai degraba a indicatii demne de „conducatorul suprem”:
  „Emile mareste-le ma pensiile la amarati! Nu in sus ma, in jos, de unde dracu bani!” >:D

 4. Pingback: Un raspuns pentru domnul Cornel Dinu « Hai ca se poate!

 5. Parcă ai locui în Reșița.
  Aici se întrerupe apa o zi întreagă în fiecare lună, pentru lucrări la rețea.
  Noroc că am varianta „la țară”.

  • 😀 misto asta, adica da-l dracu de municipiu cu taxele si impozitele lui „exorbitante”, tot la tara e „viata”. Tipic, imi permit sa adaug 🙂
   Asta e, daca nu am beneficiat si noi de cunostintele „avansate” ale Romei antice, ne spalam la ibric.

 6. Faptul că ţinem discursuri despre valori, dar nu le cultivăm, că deplorăm anumite conduite non-etice, însă le urmăm noi înşine, că cerem de la alţii ceea ce oricum noi nu ne gândim să facem, sunt tot atâtea criterii care pot caracteriza derapajul nostru moral. Şi dacă este să fim sinceri până la capăt, nici măcar despre valori nu mai vorbim. Ar fi prea plictisitor şi inutil… Şi anacronic…

 7. Pingback: Întâmplare simplă « Ioan Usca

 8. Pingback: Ritualuri « Gabriela Savitsky

 9. Pingback: Basescu si Stolojan sunt nelustrabili « Hai ca se poate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s