Gigi nu e Gigi destul daca nu e si fudul


Zicala din titlu nu a fost (sau adaptarea ei) nu a fost niciodată mai la „locul ei” ca astăzi, dragilor, astfel după ce acu câteva zile „ciobanul” se bălăcărea cu Memeu` pe sticla GSP-ului, sau după ce în prealabil bătuse … nişte ziare de sport, nu vă mai gândiţi că a bătut hoţi de maşini că nu mai îndrăzneşte (deşi eu sper să cedeze totuşi, că tare bine îi şedea în „zeghe”). Deci, cum ziceam după ce nu apucă să treacă măcar o săptămâna fără ca Jiji să se mai dea oleacă în spectacol, iată dragilor că „ipocritul” loveşte din nou, aşa cum se poate vedea şi în materialul de mai jos, preluat de pe VideoNews.

Acum dincolo de valoare „ne-senzaţională” a reportajului. Adică ce mare şmecherie? Avem un Becali care s-a lăudat odată la ziar, că sigur din fudulie a recunoscut că el e acţionar la firma respectivă, şi aşa s-a dat şi el, oleacă, de gol, dar de fapt în acte el oricum nu apare şi omu` se ştie acoperit aşa că normal că nu-i pasă. Deci, cum ziceam, ce mare şmecherie? Ei şi totuşi uite că pe mine mă frapează şi îmi atrage atenţia ceva, şi anume: băi, anu` trecut pe vremea asta nu era Jiji colo-n celulă şi se tânguia pe la toate televiziunile, şi la toate ziarele, şi la toţi reporteraşii, că „ce mare nedreptate i se face lui, onestului, nevinovatului şi neprihănitului”? Ahham, deci acu au trecut vremurile alea, s-a dus gata, s-a văzut omu` cu „măgaru` legat de gard, şi cu sacii în căruţă” şi acu nu-i mai pasă. Acum, după cum ziceam şi mai devreme, „ipocritul” dă cu „carnea” în reporteri care îi pun „întrebări incomode”, nu că ar fi prima dată, dar având în vedere că avem şi un preşedinte de ţara care aruncă cu invective gen „ţigancă împuţită” în „reporteriţele patriei”, ce ne mai surprinde o ieşire din asta de la un d`alde Becali.

Iată, deci, dragilor o nouă lecţie de viaţă (în Românica) servită de unul din „marii adaptaţi” ai noului val de „parveniţi pe bandă rulantă”, aşa se procedează dacă vrei să se aleagă ceva de tine în ţara asta, mult tupeu, multă nesimţire, şi un car de ipocrizie toate presărate fîn cu un soi de „curvilism” specific oricărui şarpe încolţit care-şi caută scăparea. Cu alte cuvinte, când eşti colo la „bulău”, acorzi atenţie maximă fiecărei întrebări, oricât de tâmpită, pentru ca ai nevoie de sprijinul presei (acu` sincer întrebarea „reporteriţei lu` peşte” era totuşi dintr-un registru al idioţeniei greu de reprodus, oricât de legitimă ar fi fost întrebarea, răspunsul era invariabil acelaşi, decât în cazul în care a căutat să-l provoace, desigur). Când beneficiezi, însă, de o „imunitate” de parlamentar european îţi permiţi să porţi discuţiile cu acelaşi aer de superioritate afişat mereu, pentru ca deh imunitatea aia te face Dumnezeu pe pământ şi nu poate fi revocată în veci (sau poate? ia mai gândiţi-vă niţel bre nea Gigi).

Acu eu ce să mai zic, decât că sunt convins că lu` nea Jiji i s-a urcat pupincurismul celor din jurul său la cap, şi că el are impresia că toată lumea e obligată să-l „scarmene pe el” (aşa cum scarmănă el oile) la fel cum îl perie şi „angajaţii”, însă am o veste pentru nea Gigi, nu toţi suntem pe „ştatu de plată” şi unii mai avem şi „coloană vertebrală”, iar asta nu e veste prea bună pentru un cioban absolvent a patru clase primare (deci, cu două mai mult ca trenul). Aşa că Jiji, mai lasă dracu aerele, mai coboară din când în când cu picioarele pe pământ, pentru ca acum se apropie iar Paştele şi mi-e să nu ajungi tu iar, să „propăvăduieşti cuvântul Domnului” din spatele gratiilor. Şi să vezi atunci ce prieteni buni devin reporterii.

P.S.: Şi apropo de ipocrizia ciobanului, vă amintiţi probabil cu toţi, cum „latifundiarul” apărea la teveu şi dezvăluia el cu „lăcrămi în ochi” că nu mai suportă să fie înjurat de galeria Stelei, adică cum să audă copii şi nevasta şi mama lui acele „profanităţi” aruncate la adresa sa. Ei nu ştiu mai ciobane, dar fata asta de o înjurai tu ca pe şanţ, oare cum s-o fi simţit, sau mama ei, sau poate copii şi soţul (dacă are)?

Acest articol a fost publicat în frustrari, Pamflet și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Gigi nu e Gigi destul daca nu e si fudul

  1. Sorin zice:

    Din păcate, votul poporului român l-a transformat în europarlamentar, pentru că asta este scara valorilor poporului român! Gigi pre-şe-din-te! Gigi pre-şe-din-te!

  2. Dacic Dracon zice:

    Ptiu, nu mai cobiți ca rămân definitiv „afara” dacă iese asta. Deși… bizonul romanesc ar cam fi capabil sa-l voteze ca de, da cu bani face și circ și știți cum ziceau romanii ca se minte un bobor cu pâine și circ. Unde mai pui ca una doua mai sponsorizează o biserica pentru ca da bine la babe și la fanaticii religioși.

  3. Diana zice:

    doua clase mai mult decat trenul? : )) de unde le scoti. tare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s