Mircea Băsescu, joacă rolul disimulatorului din mânecă


Măi oameni buni, zilele astea am citit, am glumit, ba chiar ne-am documentat toţi cu privire la „puterile ezoterice” ce guvernează şi influenţează minţile (serbede) ale politicienilor autohtoni, după cum zicea cineva: „ne-au cam dus cu flacăra violet” (completez eu: duşi eram deja ne lipsea numai „distracţia”).

Eu zic că ar cam fi momentul să depăşim acest episod de „derapaje necontrolate şi obscure” declanşat de mai marii neamului şi să ne mai concentrăm dracu la „subiectele cotidiene” adevărate nu la disimulări de doi bani, la tentative puerile de a distrage atenţia „poporului credul” (că altfel nu pot să-i zic).

Nu vi se pare un pic suspect faptul că subiectul ăsta de mare interes naţional, „flacăra violet(ă)”, a pornit fix după nişte derapaje la fel de necontrolate, şi de-a dreptul tâmpe dacă e să mă întrebaţi pe mine, pe care madam Udrea le-a oferit la 3D TV (Dan Diaconescu DinRect). Adică mi se pare mai „interesant” faptul că Nuti deja se apucase să scape nişte porumbei pe gură şi era cât pe aici să „nască”, micuţa, un scandal monstru cu privire la dezvăluirile „fără perdea” pe care le-a făcut în legătură cu jurnalişti răpiţi în Iraq (făcând abstracţie de alte declaraţii scăpate „involuntar”).

Ok, eu unul sunt gata să las să treacă de la mine, am înţeles conform judecăţii Băsexsciene „Afară plouă!” şi pe noi nu ne priveşte nici un pic subiectul Hayssam, şi/sau jurnaliştii. Bine domnu` Băşescu am făcut-o uitată şi pe asta, domne da nu credeţi că ar fi cazu să dezbatem un subiect mai apropiat „sufleţelului” dumneavoastră, de exemplu să vorbim de „frăţiorul” (ehhhh ce ziceţi e bine?). Eu cred că nici despre „frăţioru” nu e bine să vorbim domne că cică Ministerul Apărării din Taiwan ar fi „declanşat o investigaţie în legătură cu implicarea „fratelului” Mircea Băsescu în nişte afaceri cu armament.”

„Mircea Băsescu este suspectat de reambalarea unei cantităţi de muniţie veche taiwaneza, destinată distrugerii în Bulgaria, şi de vânzarea acesteia către Angolă. Peste 8.000 de tone de grenade, mine şi alte tipuri de muniţie veche urmau să fie distruse, din care românii au achiziţionat 1.884 de tone, înaintea alegerilor prezidenţiale de anul trecut, potrivit Next. Ministerul taiwanez al Apărării va solicita informaţii din partea companiei Explomo, cu sediul în Singapore, care a câştigat contractul de distrugere a muniţiei, a declarat Wang Kuo-pin, diectorul Centrului de Achiziţii din cadrul Biroului pentru Armament al Ministerului Apărării.”

(sursa: Mediafax)

Acum eu sunt convins că ăsta e un subiect mult mai „sensibil” decât o flacără violet(a). Voi ce ziceţi?

Acum evident vine şi completarea, pentru că în cursul zilei de ieri Mircea Băsescu, prompt, a respins, acuzaţiile aduse de presă din Taiwan privind implicarea sa într-un presupus caz de trafic de muniţie, fratele şefului statului spunând că ziariştii români care au preluat informaţia sunt „jalnici” şi „mai jos decât fetele din Mamaia” (acu dacă cineva ştie despre cum e să fii „mai jos decât fetele din Mamaia” sunt convins că Mircea Băsescu e cel mai în măsură să-şi dea cu părerea „avizată”, totuşi …).

Cum ziceam, totuşi, să dăm cezarului ce e al cezarului şi să facem o precizare succintă dar foarte importantă pentru dl. Băsescu II (Băsescu I este evident marinerul suprem, vorba lu` Fernando: Se ştie!): presa nu a afirmat la nici un moment că Mircea Băsescu ar fi vre` un „traficant de arme”, ci doar a informat că Taiwanul a declanşat o anchetă în care este implicat şi numele domniei sale.
Acu eu, sincer, nu văd nici un motiv pentru care dl. Băsescu Celălalt ar trebui să se „atace” aşa de grav, decât poate dacă se ştie cu musca pe căciulă şi îl deranjează „dezvăluirile astea” (care nici măcar senzaţionale nu sunt, ca flacăra violet mă refer, ci sunt pur şi simplu nişte informaţii). Ce mă bucură şi mai tare, totuşi, este acest „simţ al ridicolului” foarte dezvoltat pe care-l are domn` Mircea când e vorba de dezvăluiri ce-l privesc că persoană, şi-l pun într-o lumină proastă. Probabil că în opinia domniei sale jurnaliştii ce „dezbat” de atâtea zile subiectul „flacăra violet, atacul spiritual şi alte d`aştea”, ăştia probabil sunt nişte deontologi, pentru că se preocupă de probleme adevărate nu de prostii gen „trafic de armament, sau Băsescu loveşte un copil” (RUŞINE DINU PATRICIU!).

Acest articol a fost publicat în Pamflet, politica și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Mircea Băsescu, joacă rolul disimulatorului din mânecă

  1. Sorin zice:

    Ruşine Dinu Patriciu că te iei de familia preşedintelui. Fratele său, de fapt, a cumpărat 1.884 tone de bomboane pentru copiii loviţi de soartă (a se citi orice altceva …)

  2. Cris zice:

    Update: Cand aud numele de Udrea siiiii Basesc mi se face parul maciuca…deci, ai ceva cu mine Sfinte Simon 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s