Lecţie de supravieţuire


În „diperata” mea căutare de subiecte „senzaţionale” pentru ziua de astăzi (aşa scrie pe toate blogurile de SEO că tre` să bagi content la maxim şi tag-uri „interesante” ca să contorizezi vizite ca lumea) am dat „buzna” peste ediţia on-line a Jurnalului Naţional.

Acolo am intrat direct la secţiunea „senzaţional”, unde am găsit articole despre Alina Plugaru şi Elena Udrea (această asociere este una strict coincidentală şi nu are legătură cu realitatea, sau cu intenţiile mele rău-voitoare). După ce am vizualizat şi forumurile ce dezbăteau aprig problema: „şi-a arătat Nuţica chiloţii în reviste de feşăn?; am trecut la secţiunea „banalităţi” (endemice României, aş adăuga eu). Acolo am dat peste două subiecte fără nici o legătură unul cu celălat, dar care mie mi-au atras atenţia prin felul evident în care subliniază „antitezele” ce ne reprezintă ca popor (ca naţie).

Ca să fac un rezumat „scurt pe doi”, o să vă spun decât în linii mari la ce făceau referire respectivele articole (link-urile urmând să le inserez la sfârşitul postării că să nu vă distrag atenţia).

Să o luăm în ordine după tricou, zic, astfel primul articol pe care l-am citit făcea referire la situaţia „jalnica” în care se află sinistraţii de la Tecuci (jud. Galaţi), care de vreo DOI ANI (electorali) de zile (în care s-au cheltuit sume „nesimţite” din bugetul de stat pentru „concerte şi perdele”) încă mai trăiesc (din păcate pentru autorităţile locale, care probabil sperau să scape de „probleme” până acum) în nişte „cutii de conserve” pe care autorităţile lu` peşte s-au îndurat să li le ofere.
Discursul edililor din Tecuci (nu din Congo), însă, e unul halucinant, care te face să te ridici de pe scaun, să te duci la Tecuci (din nou nu în Congo, aici în ţărişoară, unde Nuti are poşeta Baleciaga sau cum dracu îi zice, care costă 20 de mii de euro) şi să le dai vreo două caspe peste „cefele late” de nesimţiţi, astfel „jegoşii” afirmă după cum urmează: „Problema este că şi foarte mulţi dintre ei se complac în situaţia asta. Dacă locuiau la casele lor, trebuiau să plătească lumina, căldură. Aici nu îi costă nimic”

În fine după ce citeşti aşa ceva, evident plin de revoltă (din nou) faţă de „autoritatile statului” îţi cam vine să-ţi iei raniţa-n spinare şi să-ţi bagi picioarele şi-n ea de ţara şi-n ea de viaţă (de cotizator la fondurile „statului”, şi de „vita purtătoare de stampila”), îţi vine să te dai bătut, dar…

Atitudinea e greşită, zic eu (deocamdată, cine ştie poate sunt mai naiv), cred totuşi că ar trebui să adoptăm o atitudine „mai distructivă” faţă de „lend of ciois”. De exemplu, mai sănătoasă şi mai normală pentru situaţia din Tecuci ar fi atitudinea unor alţi „co-naţionali”, atitudine prezentată mai pe larg în cel de-al doilea articol citit, din Jurnal. Astfel aflăm „cu stupoare” (clişee prompteriste): „O familie britanică din Londra trăieşte clipe de coşmar după ce, mutându-se pentru o perioadă din casă în care locuiau, pentru renovare, şi-au găsit proprietatea ocupată de un grup de români care s-a instalat în casă în perioadă Crăciunului. Oaspeţii nedoriţi au schimbat încuietorile la casă şi şi-au mutat înăuntru mobilă.”

Frate, cât de tare ar fi dacă într-o zi sinistraţilor din Tecuci li s-ar pune pata şi cu toţi şi-ar aduna frumos lucruşoarele şi ar merge la casa „edilului sef” (alt clişeu prompterist), l-ar da pe porc afară (eventual i-ar lăsa o singură cameră la dispoziţie) şi s-ar muta şi ei în „viloacă” (pentru că vă garantez eu că primarul are viloacă). Nu ar fi asta o atitudine mai sănătoasă şi mai normală pentru situaţia data?

În fine până atunci lecţia învăţată e una singură, o fi ea ţărişoara minunată dar fără ăia de o ocupă (abuziv) nu ar face nici doi bani.

Era să uit de link-uri, aveţi aici primul articol, şi aici al doilea.

Reclame
Acest articol a fost publicat în manifest, Pamflet și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Lecţie de supravieţuire

 1. Sorin zice:

  Ar fi o variantă mutatul în casa gospodarului, dar nu o recomand, pentru că şeful de post este, probabil, „scrofulos la datorie”

 2. Mihai zice:

  Asa ar merita toti fir’ar ai dracu, de la primari la presedinte asa ar trebui procedat, mers calare pe ei si trasi la raspundere, ca doar suntem mai multi care „NU Traim bine”. Asa zicea si Ceausescu , credea ca puterea e de partea lui, dar n-a fost asa. Poate ar mai fi cazul sa ne trezim si sa vedem realitatea.

 3. Cris zice:

  Poate ar trebui ca sinistratii sa mearga la edil acasa si el sa mearga in locul lor, macar pentru o zi…practica bate teoria! 🙂

 4. Piperusha zice:

  Nici eu nu recomand mutarea asta, că nebunu’ e mai tare decât pionu’. Dar un acatist bine plasat…

  • Sfantu` Simon zice:

   Eu sunt de acord cu voi ca „autoritatile” sunt autoritati si vor beneficia de protectia „statului de drept” (ca doar d`aia suntem platitori de taxe in Romanica, ca autoritatile sa se tina in brate unele pe alte si pe noi sa ne scuipe`n ochi), dar totusi nu puteti sa-mi spuneti mie ca in momentul in care 200 de insi se vor posta in curtea „viloacei” totusi si atunci vor mai fi ignorati. Gesturile extreme in Romania (tara extremelor), astea produc rezultate. Vorba lui „Mihai”, si Ceausescu se credea protejat de „putere” si nu a fost chiar asa.

   • Piperusha zice:

    Adevărat însă am mari dubii că Ceauşescu a fost înlăturat de justa revoltă a cetăţenilor oropsiţi ajunşi, brusc, la capătul puterilor…

    • Sfantu` Simon zice:

     Conspirationista pana la capat 😀 . Slava Domnului ca nu vorbim de Ceausescu (ca ai dreptate, in ziua de azi de exemplu nu cred ca mai reusea nimeni sa-l dea jos), dar cand e vorba de un parlit de primar sa facem cum au zis „Horia, Closca si Crisan” : „Sa le pune pielea pe bat!”

 5. Piperusha zice:

  Offtopic: mulţumesc de (ne)veşnica pomenire pe TB.ro!

 6. ANDREEA zice:

  SUPER TARE . INSA CE ESTE DUREROS ESTE SI ADEVARAT.O A AJUNGEM SA PLATIM TAXA SPECIALA CA TRAIM IN ROMANICA. LA MAI MARE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s