5 Motive pentru care Basescu a castigat alegerile


1. Mentalitatea tipica de roman, mare parte a victoriei marinarului se datoreaza acestui mare defect al neamului si anume “mentalitatea tipic romanista”, astfel merteanul de rand vede in merteanul prezidente o proiectie a eului sau, acel eu care-si bate copii (cand sunt obraznici desigur), isi inseala nevasta cu „blonde focoase” (pe care le umple de bani), eul care bea de stinge, injura, ameninta, intimideaza, totul bazat pe principiul « sunt cel mai tare din parcare. »

2. Media din Romanica a contribuit si ea, in mare parte, la „succesurile” marinerului. Nu fac referire aici la emisiunile platite si propagandistice (dar deontologice si echilibrate desigur), emisiuni gen Nasul, Dan Diaconescu in direct (sper ca am nimerit-o pe ultima ca nu stiu cum ii zice) si mai stiu eu ce alti pupi`n`basesti. Eu fac referire aici la emisiunile care timp de cinci ani l-au „demonizat” pe Basel (bine ei nu au facut nimic altceva decat sa-l prezinte asa cum e el), insa promovarea asta negativa si batutu` apei in piua prea mult, combinate cu mentalitatea si gandirea tipic romaneasca au creeat in subconstientul merteanului de rand o imagine pozitiva a Baselului. Marea majoritate a poporului roman se complace in ideea de a fi un popor „public”, asta insemnand ca nu face nimic altceva decat sa asiste si sa subscrie pozitiei publice ale jurnalistului X sau Y, uitand astfel sa gandeasca si sa rationeze pentru propria persoana si sa ajunga singuri la propriile concluzii cu privire la persoana lui Traian Basescu. Aceasta majoritatea imi place sa o numesc „popor spectator”, iar ei din incercarile jurnalistilor de-al prezenta pe Basel  cat mai aproape de natura sa, adica cat mai rau, ei din toata povestea au inteles de fapt ca Basescu e bun si sigur toti oamenii astia sunt rai cu el micutul, pentru ca el tine cu noi (cu ei cei cinci milioane care l-au votat).

3. Mita electorala, dar asta sigur nu ar functiona de una singura asa ca aici avem de a face cu un duet, deci mita electorala plus saracia majoritatii populatiei din Romania egal Traian Basescu presedinte inca cinci ani.

4. Naivitatea, care i-a influentat pe toti votantii marinerului. Fie ca s-au lasat imbiati cu promisiunea unei Romanii mai bune pe care evident numai Baselul le-o putea oferii, fie ca e vorba de alte promisiuni sau cine stie ce alte minunatii scoase pe gura de mariner, in principiu naivitatea i-a impins in coltul Baselului pe cele cinci milioane de creduli.

5. Fraudele electorale, facand abstractie de mita electorala impartita in stanga si`n dreapta, o mare parte din victoria marinarului s-a bazat pe aparatul de partid care a reusit prin metode specifice sa asigure avantajul necesar victoriei portocaliste. Luam aici in calcul mortii, care si-au dorit asa mult sa „iasa” Basescu incat au „iesit” si ei la vot, turismul electoral, buletinele false, numaratori eronate, buletine de vot aparute de nicaieri, toate astea au facut parte din arsenalul aparatului de partid, reusind astfel sa asigure caldura bucilor basesciene inca cinci ani in jiltul tarii.

Reclame
Acest articol a fost publicat în manifest, Pamflet și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la 5 Motive pentru care Basescu a castigat alegerile

  1. electroliza zice:

    Pune si 5 motive pentru care sugi pula la morti,da-te’n rasa matii tu si PSD.

  2. Pingback: Cu si despre oameni frustrati | Simon spune …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s